Gabriella V. Mastoris


ADHD

Sykdom??? NEI

Heisann <3 Tenkte jeg skulle blogge om et tema som jeg synes er veldig viktig, og det er sikkert for det er en del av livet mitt. Dette er noe ingen av bloggleserne mine vet om, men jeg er ikke flau over å si det, det har bare ikke skjedd enda. Jeg har nemlig ADHD i et veldig høyt nivå. Jeg sitter aldri stille, jeg har 500 tanker på en gang, og etter det testen jeg tok på BUPA viste det seg at jeg tenker så fort at jeg skjønner ikke engang at det er tanker, og det kan bli slittsomt. Men i tillegg så har ADHD'n min utviklet seg til aggresjonsproblemer som har forstyret konsentrasjonen i et veldig høyt nivå.

Jeg elsker å ha ADHD, fordi det er en del av meg, og alle de som kjenner meg vet det, og folk som blir kjent med meg skjønner det ganske fort. Jeg går heldigvis nå på Concerta som jeg må ta hver dag samme tid, men jeg får lov å slippe å ta dem på Lørdager, for jeg vil helst være meg selv vertfall en gang i uken. Jeg vet det er veldig slittsomt for andre å være med meg når jeg ikke er på medisiner, men det er nok bare noe de må takle dersom de virkelig er glad i meg. 

De som leser bloggen min, vet vel at jeg har vokst opp i Hellas, men flyttet til Norge i august 2010, 2 år siden. Men, jeg fikk ikke utredningen til tilstanden min før oktober 2011, så jeg begynte med medikasjon i en alder av 16. Men det har sine positive sider min veldig sen utredning, nemlig at jeg klarer å kontrollere meg selv ganske bra når jeg ikke er på medisiner, for jeg har blitt "tvunget" til det hele mitt liv. Men i det siste, har jeg ikke giddet å kontrolere meg på lørdager, på de medisinsfrie dagene noe som skremmer gutten min og moren min, etter at spontanheten min bestemte seg at jeg skulle ta mammas bil og så bli straffet ved å måtte vaske huset til tanten min :( (huset er 2etasjers med 7 soverom, 3 stuer, kjøkken, spisestue) det tok meg 3 dager ;O

Anyway, det jeg egentlig vil komme frem til, er at ADHD er ikke en sykdom, og jeg er dritlei av å høre folk si det. En sykdom er noe du kan bli "frisk" av, eller noe som kan ta livet av deg som AIDS og kreft. Men ADHD, er noe du mangler i hjernen på en måte. Det er en tilstand, en diagnose eller til og med noe som kan bli kalt "syndrom". Det er ikke livsfarlig, og medisidene hjelper oss med ADHD, det får oss ikke til å slutte å ha det. Og jeg vet ikke hvordan andre mennesker med den tilstanden ser på det, men jeg elsker det. Jeg ville ikke vært meg selv uten hyperaktiviteten min og jeg synes at det er gøy å være sånn. ;D <3

HER kan du finne en animasjon som forklarer hva ADHD og i dette tilfelle også ADD er.

 

PS: Anonyme kommentarer slettes og ignoreres

6 kommentarer |11.07.2012 kl.11:27 i ADHD | Permalenke | Tips en venn
Hei :) Jeg heter Gabriella og er halvt gresk. Jeg flyttet til Norge august 2010 og bor i Tønsberg. Jeg går på Greveskogen og er 16 år gammel. Jeg blogger om hverdagen min for nå, men det kommer mer etter hvert :)

Legg meg til som venn
Kontakt meg på e-post

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design laget av